Klik hier om de mail in de browser te bekijken
Header KLJ
Thema van de maand... Leidingsbinding!

Niet alleen leden moeten 'gebonden' worden aan je afdeling. Ook je leidingsploeg leg je best af en toe eens in de watten zodat jullie samen heel wat jaren KLJ op de kaart kunnen zetten.  Bespreek volgende vragen op jullie komende gewestvergadering en leer van elkaar.

De Gewoon Gaan-pas
Gewoon gaan naar vorming én mooie prijzen winnen? Dat kan door je Gewoon Gaan-pas in te vullen (krijg je op vormingen) en deel te nemen aan onze vorming! Op het einde van het werkjaar trekken we drie gelukkige winnaars uit alle volle kaarten!
Gezocht: versterking werkgroep logistiek

Deze helden staan in voor de logistiek van Trainingsdagen, evenementen zoals 't Groep, Verdere Vorming enzovoort. Ook de materiaalloods waar een schat aan materiaal voor KLJ opgeslagen ligt, wordt door hen beheerd. Wil jij graag deze werkgroep vervoegen? Neem contact op met elien.vaneetvelde@klj.be.

Stak je een zotte, creatieve actie ineen om nieuwe leden te werven? Of doe je iets leuks om ervoor te zorgen dat jullie huidige leden blijven komen?

Of zet je een leuke actie op poten zodat jullie leiding zich graag blijft engageren? Stuur je actie dan in vóór 1 januari 2018 en maak kans op leuke prijzen!

Op Nieuwjaar Plus (3 februari) worden de regionale prijzen uitgereikt. En misschien maken jullie ook wel kans op de nationale KLJ-Trofee!

Student in Gent - 15 november
Op Woensdag 15 november is het weer zover. Dat gaat de KLJ-student-in-Gent door! Ben je KLJ'er? Studeer je in Gent? Dan is deze avond iets voor jou! We gaan samen met andere KLJ-studenten-in-Gent een fantastische avond tegemoet! Houd de Facebookpagina van KLJ Oost-Vlaanderen in de gaten voor meer info!
Steek samen de landsgrens over: Gewoon gaan!

'Gewoon gaan', een jaarthema rond grenzen verleggen!

Wat is er meer 'grenzen verleggen' dan met een hele bende KLJ'ers de landsgrens België-Frankrijk over te steken?

Voor elke KLJ'er; jong, oud, dame, heer, lid, leiding, bestuurslid, volwassen begeleider, kookouder, ... die het grenspaaltje voorbij loopt stopt KLJ Nationaal 3 euro in de Trias-pot!

Inschrijven via Wall-e is niet verplicht, maar geeft ons wel een idee hoeveel lekkers we moeten voorzien als beloning voor de overstekers ;-).

Dag van de jeugdbeweging


Op 20 oktober is het weer zo ver, dan vieren we onze jaarlijkse feestdag: Dag van de jeugdbeweging!
Ga in je KLJ-uniform naar school of werk en laat iedereen zien dat je trots bent om KLJ'er te zijn.

Hou ook de facebookpagina in de gaten en wie weet winnen jullie wel een heus pretpakket! 
Samenwerken en communiceren met ouders: niet altijd evident.

KLJ wil weten hoe jullie het doen in je afdeling!

Vul deze korte enquête in en we voorzien aanbod op maat voor je afdeling!
Vraag je tenten voor de komende zomer op tijd aan!

Aanvragen kan vanaf  de eerste maandag na het heftsvakantie 6 november 2017! Je moet wel eerste een account aanmaken als je dat nog niet hebt. Lees er alle over op  www.uldk.be.  
Een nieuw digitaal kasboek op de website! 

In het Kasboek 4.0 kan je rekeningen toevoegen en werken met een jaarrekening voor vzw's. Het Kasboek 3.0 blijft bestaan en is perfect voor elke KLJ die geen behoefte heeft aan extra rekeningen. Lees meer.
Zet de Jeugdmonitor op jullie jeugdraad! 

Overtuig je gemeente om de mening van kinderen en jongeren te vragen met de jeugdmonitor. Lees meer.
Ga je ook mee met KLJ op Romereis?
Wil je meer weten?
Surf dan naar klj.be/Rome2018.

Je vindt er het programma van deze reis en het inschrijvingsformulier. Inschrijven kan tot 30/11!  
Paus Franciscus vraagt je mening! 

Waar moet de kerk volgens jouw meer mee bezig zijn? Laat het ons en vooral de paus weten!

Vul de korte enquête in.
Je wil naar het buitenland maar je bent de richting kwijt? 
Dan is GO STRANGE LIVE the place to be! Je vindt er een brede waaier aan mogelijkheden voor jongeren van 14 jaar tot en met 30 jaar. Blokkeer 21/10 en lees hier wat je kan verwachten. You’ll never know until you go…