Klik hier om de mail in de browser te bekijken
Header KLJ
Dag Vlaams-Brabantse leiding,

Nu de herfstbladeren je rond de oren vliegen en het KLJ-jaar als een speer op gang getrokken is, willen we graag met jullie eens vooruitkijken naar al het moois dat eraan komt in ons KLJ-koninkrijk. 

In deze nieuwsbrief kom je meer te weten over het aanvragen van tenten voor volgende zomer (amai, zo lang nog), de Romereis van september 2018 (djeezes, das gelijk nog 1000 jaar) en de dag van de jeugdbeweging op 20 oktober (ma allez, da is al bijna). Ook heel wat andere interessante zaken komen aan bod (ik krijg da nooit allemaal gelezen voor de nieuwsbrief van november!), veel ontdekkingsplezier dus!

Het maandthema van oktober past ook helemaal in vooruitkijken, want bij vorming werk je immers actief aan een nog betere werking van je afdeling voor de toekomst. Je leert er dingen bij voor morgen, voor binnen een maand en voor de rest van je leven. Zottekes!

Groetjes,
Brenda, Lienne, Sien en Pieter
 
Steek mee de landsgrens over: Gewoon gaan!

'Gewoon gaan', een jaarthema rond grenzen verleggen!

Wat is er meer 'grenzen verleggen' dan met een hele bende KLJ'ers de landsgrens België-Frankrijk over te steken?

Voor elke KLJ'er; jong, oud, dame, heer, lid, leiding, bestuurslid, volwassen begeleider, kookouder, ... die het grenspaaltje voorbij loopt stopt KLJ Nationaal 3 euro in de Trias-pot!

Inschrijven via Wall-e is niet verplicht, maar geeft ons wel een idee hoeveel lekkers we moeten voorzien als beloning voor de overstekers ;-).

Maandthema oktober: vorming
Oktober is een ideale maand om op Trainingsdagen te gaan, dan kan je de geleerde dingen al meteen in de praktijk gebruiken. In het blokje hieronder vind je al wat meer info over de cursussen in de herfstvakantie.

Nog niet helemaal overtuigd? Misschien kan je eens aankloppen bij de KLJ's van Vissenaken, Groot-Orsmaal en Vlezenbeek-meisjes, zij zijn immers top-gevormde afdelingen!
Maandthema-tip: Helemaal alleen op cursus gaan lijkt heel beangstigend, maar geloof ons: alle KLJ'ers zijn eigenlijk wel toffe mensen. Op je eentje maak je meer vrienden en leer je ook veel meer bij door het vele uitwisselen. 
 
Trainingsdagen en Hoofdanimator
Trainingsdagen
Klaar om leiding te worden of net gestart? Schrijf je dan nu in voor deze leerrijke en gezellige cursus voor beginnende leiding. Je leert in één week alles om een geweldige leid(st)er te worden.
Meer info

Hoofdanimator
Hoofdanimator is een standaard cursus voor gevorderden. Heb je de smaak van het leiding zijn te pakken en wil je gaan voor dat ietsje meer? Dan is er de cursus Hoofdanimator. Samen met andere KLJ’ers met ervaring ga je de uitdaging aan om met een rugzak vol kennis weer terug te keren naar je afdeling.
Meer info

 
Dag van de jeugdbeweging
Op vrijdag 20 oktober mag je jouw sjaaltje, licht besmeurde KLJ-pull en natuurlijk al jouw andere KLJ-kleren aandoen om naar je school of werk te gaan. Zo maak je iedereen jaloers met jouw fantastische jeugdbeweging en toon je dat KLJ springlevend is!

Studeer of woon je in Leuven? Dan ben je vanaf 7 uur welkom op de grote markt voor een klein ontbijt en een groot danske.

 
Samenwerken en communiceren met ouders: niet altijd evident.

KLJ wil weten hoe jullie het doen in je afdeling!

Vul deze korte enquête in en we voorzien aanbod op maat voor je afdeling!
Vraag je tenten voor de komende zomer op tijd aan!

Aanvragen kan vanaf de eerste maandag na de herfstvakantie: 6 november 2017! Je moet wel eerst een account aanmaken als je dat nog niet hebt. Lees er alles over op  www.uldk.be.  
Een nieuw digitaal kasboek op de website! 

In het Kasboek 4.0 kan je rekeningen toevoegen en werken met een jaarrekening voor vzw's. Het Kasboek 3.0 blijft bestaan en is perfect voor elke KLJ die geen behoefte heeft aan extra rekeningen. Lees meer.
Zet de Jeugdmonitor op jullie jeugdraad! 

Overtuig je gemeente om de mening van kinderen en jongeren te vragen met de jeugdmonitor. Lees meer.
Ga je ook mee met KLJ op Romereis?
Wil je meer weten?
Surf dan naar klj.be/Rome2018.

Je vindt er het programma van deze reis en het inschrijvingsformulier. Inschrijven kan tot 30/11!  
Paus Franciscus vraagt je mening! 

Waar moet de kerk volgens jou meer mee bezig zijn? Laat het ons en vooral de paus weten!

Vul de korte enquête in.
Je wil naar het buitenland maar je bent de richting kwijt? 
Dan is GO STRANGE LIVE the place to be! Je vindt er een brede waaier aan mogelijkheden voor jongeren van 14 jaar tot en met 30 jaar. Blokkeer 21/10 en lees hier wat je kan verwachten. You’ll never know until you go…
Save the date
20 oktober: dag van de jeugdbeweging
9 november: Alma Day, gezellig samen eten in alma 1 in Leuven met andere KLJ'ers. Vanaf 18:30 uur.
15 november: KLJ student in Gent
2 december: Boenk(t) erop @ KLJ moorsel
7 december: Alma Day, gezellig samen eten in alma 1 in Leuven met andere KLJ'ers. Vvanaf 18:30 uur.
3 februari: Nieuwjaarsreceptie @ Vleugel F, Leuven