Klik hier om de mail in de browser te bekijken
Header KLJ
Trainingsdagen en Hoofdanimator
Nieuw of 1 jaar bestuurslid?! Ga mee op Trainingsdagen: de animatorcursus van KLJ! Je leert superveel nuttige en bruikbare dingen om een goed bestuurslid te zijn en maakt keiveel nieuwe KLJ-vrienden van over heel West-Vlaanderen. Inschrijven via Wall-E (zelf doen of door je secretaris!). OOK LEDEN mogen hier mee om hun animatorattest te behalen. Zo stoom je ze klaar om eventueel later ook bestuurslid te worden. In je agenda: 27 oktober, 19u tot 30 oktober 17u30. 
Langer dan 2jaar in het bestuur of heb je een animatorattest? Blokeer dan vanaf 1 december (19u) tot 3 december (17u30) maar in je agenda voor de Hoofdanimatorcurus in Zedelgem en ga dat trapje hoger! 
 
Bestuursreceptie: Meat en Greet 2017

17 november is het weer tijd voor een gezellige bestuursavond! Praat bij met je eigen bestuur en andere afdelingen. Maar krijg meteen ook enkele extraatjes zoals een hapje en een drankje, een leuk spel, een voorstelling van werkgroepen, prijsuitreiking van de filmpjeswedstrijd... 
Inschrijven via Wall-E, kostprijs van 4 euro per persoon wordt achteraf gefactureerd. 

Tot dan! 
Gezocht: organisator regionaal sportfeest

Op 26 augustus is het tijd voor het tweejaarlijks West-Vlaams evenement der sportwerking.

Maar daarvoor zoeken we nog een organiserende afdeling. Het belooft een dag vol sport en spelplezier te worden!

Zie jij het zitten om samen met de ondersteuning van de sportmonitoren dit toffe evenement op poten te zetten?

Geef dan zeker een seintje aan Kirsten.declercq@klj.be of doe dit via je pedagogisch medewerker.

Dit is KLJ West-Vlaanderen

KLJ West-Vlaanderen heeft heel wat te bieden! We helpen je afdeling met professionele en vrijwillige krachten. Maar we voorzien ook materiaal, vorming, info... Wat je mag verwachten en waar je om mag vragen vind je mooi uitgelegd in dit voorstellingsboekje!  
Nieuwe vlag, truien of kerstpakjes nodig?

In de KLJ-winkel bieden we doorheen het jaar heel wat KLJ-gadgets aan. Ideaal als je een kleine hoeveelheid cadeautjes nodig hebt voor een spel of sint-, kerst- of nieuwjaarspakjes. 
Regelmatig is er ook een 'Samenaankoop'. Nu vind je er 1 voor afdelingsvlaggen (tot 15 oktober) en rode truien met afdelingsnaam (tot 9 oktober) Ga naar www.klj.be voor de 'shop' of 'samenaankoop'
KLJ activiteiten voor een heel jaar
Tijd om je jaarkalender af te maken. Je deed misschien al een leuke methodiek met je leden, maar met dit document vul je probleemloos de gaten op! Hier vind je info voor je jaarplanning: voorbeeldactiviteiten en hoe je eraan begint

Activiteit gekozen? Ga dan aan de slag met deze goede voorbereidingsfiche. Zo kom e niet voor onaangename verrassingen te staan.

Toch nog nood aan een online ideetje om de mening van je leden te horen? Dit is een voorbeelenquete. Je kan er eenvoudig zelf eentje maken. 
Steek samen de landsgrens over: Gewoon gaan!

'Gewoon gaan', een jaarthema rond grenzen verleggen!

Wat is er meer 'grenzen verleggen' dan met een hele bende KLJ'ers de landsgrens België-Frankrijk over te steken?

Voor elke KLJ'er; jong, oud, dame, heer, lid, leiding, bestuurslid, volwassen begeleider, kookouder, ... die het grenspaaltje voorbij loopt stopt KLJ Nationaal 3 euro in de Trias-pot!

Inschrijven via Wall-e is niet verplicht, maar geeft ons wel een idee hoeveel lekkers we moeten voorzien als beloning voor de overstekers ;-).

Dag van de jeugdbeweging
ZET HET IN'T GROOT OP JULLIE BRIEF: DRAAG JE KLJ-KLEDIJ DE HELE DAG MET TROTS!
Bekijk op de website van Dag van de Jeugdbeweging waar er acties bij jou in de buurt zijn
 
Student in Gent

Op Woensdag 15 november is het weer zover. Dan gaat de KLJ-student-in-Gent door! Ben je KLJ'er? Studeer je in Gent? Dan is deze avond iets voor jou! We gaan samen met andere KLJ-studenten-in-Gent een fantastische avond tegemoet! Houd de Facebookpagina van KLJ West-Vlaanderen in de gaten voor meer info!
 

Nieuwe werkgroep! 'Werkgroep Afdelingsondersteuning'
Wil jij jouw ervaring als bestuurslid inzetten om andere KLJ's een duwtje in de rug te geven? Dan is WG AO iets voor jou!
Deze werkgroep zal met ondersteuning van de pedagogisch medewerker tijdelijk een afdeling helpen bij problemen. Op 22 november geven we het startschot om met de geïnteresseerde vrijwilligers de eerste strucuur te geven aan de werkgroep. Je bent zeer welkom om 20u in 'De Voerman' te Lichtervelde. 

 
Samenwerken en communiceren met ouders: niet altijd evident.

KLJ wil weten hoe jullie het doen in je afdeling!

Vul deze korte enquête in en we voorzien aanbod op maat voor je afdeling!
Vraag je tenten voor de komende zomer op tijd aan!

Aanvragen kan vanaf  de eerste maandag na het heftsvakantie 6 november 2017! Je moet wel eerste een account aanmaken als je dat nog niet hebt. Lees er alle over op  www.uldk.be.  
Een nieuw digitaal kasboek op de website! 

In het Kasboek 4.0 kan je rekeningen toevoegen en werken met een jaarrekening voor vzw's. Het Kasboek 3.0 blijft bestaan en is perfect voor elke KLJ die geen behoefte heeft aan extra rekeningen. Lees meer.
Zet de Jeugdmonitor op jullie jeugdraad! 

Overtuig je gemeente om de mening van kinderen en jongeren te vragen met de jeugdmonitor. Lees meer.
Ga je ook mee met KLJ op Romereis?
Wil je meer weten?
Surf dan naar klj.be/Rome2018.
Je vindt er het programma van deze reis en het inschrijvingsformulier. Inschrijven kan tot 30/11!  
Paus Franciscus vraagt je mening! 

Waar moet de kerk volgens jouw meer mee bezig zijn? Laat het ons en vooral de paus weten!

Vul de korte enquête in.
Je wil naar het buitenland maar je bent de richting kwijt? 
Dan is GO STRANGE LIVE the place to be! Je vindt er een brede waaier aan mogelijkheden voor jongeren van 14 jaar tot en met 30 jaar. Blokkeer 21/10 en lees hier wat je kan verwachten. You’ll never know until you go…
Evenementenkalender